SGZE verdient een compliment en geeft wel thuis. Toen mijn installateur omviel, kregen we meteen uitleg en een doorverwijzing naar Energiemakers. Zij namen de service over, dienden garantieclaims in v... See more
See what reviewers are saying
Na het faillissement van Bongo Solar wist ik niet meer waar ik terecht kon. Gelukkig had ik een garantiecertificaat van Stichting Garantiefonds Zon en Energie. Nadat ik hiermee contact heb opgenomen... See more
Inderdaad word je gebeld door een bedrijf die zegt dat ze van SGZE zijn en dat ze weten dat onze zonnepanelen installateur failliet is en dat ze je willen informeren over een thuis batterij. In dit ge... See more
Verwezen werden we naar Solar Electric. We moesten eerst even €356,00 aftikken. Met onbegrip over hun uitleg hebben uiteindelijk op 17 geaccepteerd. Eind juli twee monteurs op de stoep die na vij... See more
Company details
Written by the company
Om zeker te zijn van uw financiële investering én voor uw gemoedsrust, kiest u voor een zonnepanelen leverancier die aangesloten is bij een garantiefonds. Een Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE)-deelnemer voldoet altijd aan strikte kwaliteitseisen en in het geval van een faillissement zijn uw aanbetaling of toekomstige garantieafspraken gegarandeerd. Juist nu is het belangrijk om te kiezen voor een installateur die aangesloten is bij SGZE. Door huidige ontwikkelingen wordt verwacht dat het aantal faillissementen in Nederland dit jaar toeneemt met 77% (Bron: Atradius). Daarbij is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in de afgelopen jaren fors gegroeid. In 2022 groeide het aantal installaties voor de consumentenmarkt zelfs met 40% (Bron: Solartrend Report). Leveranciers en fabrikanten van zonnepanelen staan voor een grote uitdaging en het aantal nieuwe leveranciers groeit. Daarom is het nu extra belangrijk om te kiezen voor een leverancier die aangesloten is bij onze stichting. U koopt dan met zekerheid van een professioneel en ervaren bedrijf die voldoet aan onze strikte kwaliteitseisen en voorwaarden.
Contact info
Merwedeweg 5a 8, 3621LP, Breukelen, Netherlands
- info@sgze.nl
- www.sgze.nl
No recent history of asking for reviews
Replied to 75% of negative reviews
Typically replies within 24 hours
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Heel blij
Zo blij! Mijn installateur is failliet gegaan en ik had een dag eerder net de aanbetaling van €2750,- overgemaakt. De curator vertelde me dat ik maar een claim moest indienen.
Gelukkig was mijn leverancier aangesloten bij de SGZE.
Een andere leverancier heeft nu de installatie uitgevoerd en de SGZE heeft zorg gedragen dat de €2750,- rechtstreeks aan mijn leverancier is betaald.
Dank SGZE en Energiewonen.
SGZE doet niets aan misbruik van naam van SGZE
Er wordt geen actie ondernomen door SGZE wanneer aantoonbaar misbruik wordt gemaakt van naam van leverancier die liegt al zijn klanten met terugwerkende kracht aangesloten te hebben bij SGZE. SGZE lijkt alleen maar willekeurig leveranciers binnen te willen halen en houden voor het geld dat ze daarvoor vangen.Via deze site zeggen ze dat Heel Nederland Duurzaam is geroyeerd, maar via de mail en telefonisch geeft SGZE (per 5 april 24) aan dat Heel Nederland Duurzaam nog steeds is aangesloten? Wie is hier de oplichter of zijn de oplichters?

Reply from Stichting Garantiefonds Zon & Energie
zonnepaneelbedrijf dat is aangesloten bij garantiefonds SGZE is gebakken lucht
Conform de website moet het een voordeel zijn om aangesloten te zijn bij SGZE omdat het een geschillencommissie heeft die in geschillen adviseert of bemiddeld en tot een uitspraak komt zonder dat daar een rechter bij komt kijken en daardoor goedkoper is
IK heb een klacht over een zonnepanelen installatie bedrijf. Reden ze weten niet wat ze doen. Uiteindelijk heb ik de fabrikant van de omvormer gebeld en die vertelde dat niet 14 panelen aangesloten hoorden te worden aan mijn configuratie maar minimaal 16 zonnepanelen aan deze configuratie.
IK heb het bedrijf om een reactie gevraagd en op een antwoord moet ik nog wachten. Na veel belletjes wilde ze wel 2 panelen extra plaatsen alleen na weer veel belletjes bleek steeds dat daar absoluut geen prio aan werd gegeven. Steeds werd weer gezegd dat ze eea moesten uitzoeken.
IK heb mijn klacht voorgelegd aan SGZE maar dit garantiefonds heeft tot op heden ook geen reactie gegeven. Wat heb je dan aan een dergelijk garantiefonds.
Kortom adverteren dat het beter is om zonnepanelen te kopen bij een bedrijf dat is aangesloten bij SGZE is slechts gebakken lucht.
The Trustpilot Experience