Inter Immo makelaars Reviews 7

1. Real Estate Agency
  2. Real Estate Consultant
  3. Real Estate Rental Agency

Written by the company

In 2000 begon onze mooie reis. Als een van de eerste verhuurkantoren in Almere zorgden wij al snel voor een geolied verhuurproces en tevreden klanten. Vooral via mond tot mond aanbevelingen groeide ons succes uit tot een uitbreiding van diensten en meerdere vestigingen. Wat ons team uniek maakt, is de mate van service die wij bieden, gecombineerd met échte vakkennis. Iedere dag proberen wij als team onze klanten een lach op het gezicht te bezorgen. En dat lukt aardig! Bekijk onze reviews hier en oordeel zelf! Wij zijn u graag van dienst bij de verkoop, aankoop, huur of verhuur van uw woning.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 1 week

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Als een makelaar niet te vertrouwen blijkt: Een eerlijke review!

In september 2025, via MOVE een bod (zonder voorbehoud) uitgebracht op een appartement. Na het sluiten van de biedingstermijn telefonisch benaderd door de makelaar (Gianni) met de mededeling dat er 3 biedingen waren uitgebracht waarvan er 1 hoger was dan die van ons. De verkoper was echter erg gecharmeerd van het door ons uitgebrachte bod, zonder voorbehoud, en zijn vraag was dan ook of wij alsnog een nieuw (hoger) bod uit wilden brengen. Dit hebben wij geweigerd, waarna wij werden teruggebeld door de makelaar dat ons oorspronkelijke bod (zonder voorbehoud) toch was geaccepteerd. Hoera! Deze vreugde was van korte duur, omdat wij de volgende dag wederom een telefoontje ontvingen van de makelaar met de mededeling dat de hoogste bieder, opnieuw een nog hoger bod had uitgebracht (met voorbehoud) en de verkoper ernstig twijfelde om deze bieder alsnog de woning te gunnen. Wel werden wij alsnog in de gelegenheid gesteld om een laatste (hoger) bod uit te brengen! Wij waren volledig overrompeld en in blinde paniek zijn wij overstag gegaan en hebben ons bod met € 5000,- verhoogd. Dit bod werd vervolgens, korte tijd later, geaccepteerd. Wij hebben aan dit hele gebeuren een slecht gevoel overgehouden en waren dan ook erg benieuwd naar het verloop van de biedingen binnen MOVE. In MOVE zijn de biedingen pas te zien nadat de biedingstermijn is gesloten. Wat schetst onze verbazing, in MOVE was slechts 1 bod zichtbaar, die van ons!! Bij de overdracht van de woning was de verkopende makelaar (Gianni) afwezigen en werd vervangen door Marcel (directeur). Bovenstaand verhaal met hem kort gesloten, maar hij kon er weinig over zeggen. Gianni was op vakantie en zou contact met ons opnemen om eea te verduidelijken. Uiteraard niets meer van Inter Immo vernomen. Inter Immo is lid van de VBO. Ben benieuwd of die hier nog iets mee doen.

3 September 2025
Inter Immo makelaars logo

Reply from Inter Immo makelaars

Beste heer de Heij,
Vervelend om te moeten lezen dat jullie geen prettig gevoel hebben overgehouden aan de aankoop van een woning via ons kantoor. Wij snappen dat het vervelend is dat als je in de veronderstelling bent dat een deal gesloten is dat er daarna teruggekomen wordt op de mondelinge afspraak. Bij de koop van een woning is een schriftelijke vastlegging een vereiste om te kunnen spreken van definitieve afspraken. Zolang er geen koopovereenkomst is getekend zijn partijenen vrij van verplichtingen.

Indien wij als makelaar nieuwe biedingen ontvangen ,nog voor de koopovereenkomst is getekend, dan moeten wij deze voorleggen aan de verkoper/onze klant.

Ik hoop dat u ondanks uw teleurstelling begrijpt dat wij ook niet voor onze plezier mensen feliciteren met de aankoop om hier vervolgens op terug te moeten komen. Wij handelen enkel zoals van ons verwacht wordt. Voor ons als kantoor is een verkooprijs van 5000 euro meer geen significant hogere omzet maar voor onze klant zijn dit serieuze bedragen. Indien u in dezelfde situatie komt acht ik de kans groot dat u ook naar de eigen portemonnee zal kijken en een hoger bod zal overwegen.

Het is vervelend als het zo loopt maar hoop dat u snapt dat dit geen opzet is vanuit onze kant. Wellicht hebben wij jullie niet voldoende uitgelegd hoe dit proces werkt en dat zullen wij meenemen bij vergelijkbare situaties in de toekomst. Wij hopen dat jullie veel woonplezier zullen beleven in jullie nieuwe woning.

Rated 5 out of 5 stars

Dé makelaar voor aan- en verkoop

Een huis (ver)kopen zal nooit mijn hobby worden maar Inter Immo heeft dit enorm versoepeld. De huidige markt kan stressvol zijn maar zij blijven realistisch en helder, dat is nét wat je nodig hebt. Hierdoor heb ik binnen twee maanden mijn droomhuis, welke volledig aansluit op de wensen die we vooraf hebben doorgenomen, kunnen aankopen. Daarnaast was mijn appartement voor een heel mooi bedrag verkocht, binnen vier weken!
Ik kan Inter Immo alleen maar aanraden, het gaat allemaal zoveel makkelijker als je een raadgever naast je hebt.
Gianni & Marcel, bedankt voor jullie geduld en expertise!

10 February 2026
Rated 1 out of 5 stars

Malafide makelaar

Het zijn dit soort malafide makelaarskantoortjes die ervoor zorgen dat steeds meer huizenkopers zich op de een of andere manier belazerd voelen als ze de huizenmarkt opgaan. Wel een sluitingsdatum en tijd bepalen en het biedingsproces duidelijk maken maar als puntje bij paaltje komt je er zelf niet aan houden en ver na de sluiting biedingen accepteren terwijl een andere koper al toezeggingen zijn gedaan. Kortom afspraken niet nakomen. Het is jammer dat alle bonafide makelaars moeten lijden onder een paar rotte appels als deze. Maar het geeft ook aan hoe ondanks alle goed voornemens van overkoepelende organisaties zoals de NVM over transparantie etc. het in de praktijk vaak slecht uitpakt.

17 February 2025
Inter Immo makelaars logo

Reply from Inter Immo makelaars

Beste heer/mevrouw,

Wij snappen dat het heel vervelend is dat als je denkt dat je een akkoord hebt voor de koop van een woning het daarna plots niet doorgaat door een hoger bod van een ander. Hieronder een uitleg van waar wij als makelaars naar moeten handelen. Wij hopen dat dit wat begrip van uw zijde oplevert.

In het Nederlandse recht geldt het volgende:

1. Is de verkoop al definitief na een mondeling akkoord?

Nee.
Bij de koop van een woning door een particulier geldt het schriftelijkheidsvereiste (art. 7:2 BW). Dat betekent:
• Een mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig
• De koop is pas bindend na ondertekening van de schriftelijke koopovereenkomst door beide partijen

Dus ook al is de verkoop “mondeling rond”, juridisch is er nog geen koop.

2. Wat moet een verkopend makelaar doen bij een hoger bod na sluitingstijd?

Een verkopend makelaar:

✅ Moet het bod altijd doorgeven aan de verkoper
• De makelaar behartigt het belang van de verkoper
• Hij mag niet zelf beslissen om een bod te negeren
• Ook een bod na sluitingstijd of na een mondeling akkoord moet worden gemeld

Dit volgt uit:
• de zorgplicht van de makelaar
• vaste rechtspraak
• gedragsregels (o.a. NVM-erecode)

➡️ De verkoper beslist, niet de makelaar.

3. Mag de verkoper alsnog het hogere bod accepteren?

Ja, juridisch mag dat, zolang:
• er nog geen getekende koopovereenkomst is

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look