Besviken och ledsen efter vaxning hos Lenofin
Jag var idag hos Lenofin för att vaxa mina lår, armar och armhålor, och tyvärr gick jag därifrån med ett väldigt nedslående resultat och en sorgsen känsla.
Mange av mina hår på både lår och armar har brutits av istället för att dras ut, vilket betyder att jag ändå måste raka mig – och att jag har lagt ut 1.000 kronor på en behandling som inte gick att använda. Det gör mig verkligen ledsen, särskilt eftersom jag hade sett fram emot att känna mig fin och bekväm inför min semester.
Jag har inte rakat mig på fyra veckor just för att håren skulle ha rätt längd för vaxning, och eftersom jag reser nu på söndag. Jag har ganska kraftig hårväxt, så håren hade vuxit ut ordentligt, även om det på hemsidan rekommenderas 5–6 veckor.
Som utbildad kosmetolog vet jag mycket väl hur långa håren ska vara för att kunna vaxas ordentligt, så det känns extra tråkigt att gå därifrån med ett resultat som jag själv aldrig skulle ha låtit en kund lämna med.
När jag försökte förklara detta vid kassan, fick jag bara höra om och om igen att de “rekommenderar 5–6 veckor” – det var det enda de sa. Ingen försökte förstå eller ens titta på resultatet tillsammans med mig. Till slut fick jag en liten rabatt på ungefär 100 kr, men det kändes mest symboliskt och löste inte själva problemet.
Om behandlaren tyckte att vissa hår inte var tillräckligt långa, hade jag verkligen uppskattat om det hade sagts innan behandlingen. Då hade jag fått möjlighet att ta ställning – istället för att betala nästan fullt pris för ett halvfärdigt resultat. Det hade känts så mycket mer professionellt och respektfullt att bara säga: “Jag tror inte att du kommer få det resultat du önskar idag – vill du ändå fortsätta?”
Jag är uppriktigt besviken över upplevelsen. Jag hade hoppats hitta en salong jag kunde återvända till regelbundet, men tyvärr blir det inte här.