2.3

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Fivoor / Reclassering Leiden

Ik ben zeer ontevreden over de behandeling door Fivoor team. In mijn ervaring wordt er onvoldoende geluisterd en lijkt de focus vooral te liggen op gesprekken en medicatie, ook wanneer deze medicatie negatieve effecten heeft. Ondanks mijn klachten over bijwerkingen, werd de behandeling voortgezet, wat uiteindelijk heeft geleid tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder psychische en lichamelijke klachten.

Daarnaast heb ik het gevoel dat mijn zorgen niet serieus worden genomen. De communicatie is onprofessioneel en ik ervaar weinig betrokkenheid. Ik ook andere Patiënten voelen zich hierdoor meer een nummer dan een persoon.

Ik maak mij zorgen over de kwaliteit van zorg en vind dat hier serieus naar gekeken moet worden. Ik hoop dat instanties zoals de Inspectie Gezondheidszorg dit soort situaties onderzoeken, zodat andere mensen niet hetzelfde hoeven mee te maken.

Een stichting die mensen oprecht zou moeten helpen, heb ik dit helaas niet ervaren. Naar mijn mening heeft de reclassering de rechtbank onterecht en op basis van onjuiste informatie geadviseerd, waardoor ik als onschuldig persoon ben gestraft na een valse aangifte.

Ik heb de indruk dat er onvoldoende onderzoek is gedaan en dat er niet goed is gekeken naar bewijs en feiten. Dit voelt voor mij als een vorm van machtsmisbruik en onmacht, waarbij mijn situatie niet eerlijk is beoordeeld

1 February 2026

Fivoor Rotterdam

Fivoor Rotterdam. Na twaalf jaar lang elkaar heen kletsen en doelstellingen die nergens op sloegen heb ik zelf ondekt dat de klachten die ik altijd zuiver omschreven heb waarschijnlijk terug te voeren zijn op een eenvoudige en vaak gediagnosticeerde aandachtsstoornis. Voor deze nieuwe behandeling/onderzoek geld een wachtlijst van een jaar. Fivoor heeft al die tijd wat aan lopen klooien en is te besodemieterd geweest om een eenvoudige en voor de hand liggende mogelijkheid te onderzoeken. Of ze hebben er gewoon simpelweg geen sikkepit over nagedacht. Dit met betrekking tot een klacht die bepalend is geweest voor een zeer groot deel van mijn leven. Een kleine sorry, een bemiddeling voor beperking van de wachttijd. Een beetje extra service ? Niets.....je kunt het uitzoeken. Nou bedankt hoor. Ik vind het een schande.

2 April 2026
Rated 1 out of 5 stars

Fivoor zorg is zeer slecht

Fivoor zorg is zeer slecht. Mijn zoon had vrijwillig aangemeld voor hulp. De psychiater maar 1 gezien in 7 maanden gezien, de medicijnen zowel dosering bleek niet te werken. Men wilt het niet geloven nu wordt gezegd dan een gedwongen maandelijkse prik. Vele gesprekken op kantoor medicijnen verstrekken in overvloed maar thuis was er het fsyiek helpen / steunen / begeleiden of zorgplan nergens te bekennen.
Men weten vooral niet wat er allemaal geburen oachter de scheren; waarbij mijn zoon moest spoed opgenomen worden. Tot onze verbazing Mv.verpleegkundig specialist samen met verzorgende hadden mijn zoon onterecht eruit gehaald in zijn acute toestand met verzonnen leugens. De GGZ was geen hair beter de huisartspost moet zelf een klacht indienen de politie zowel de ambulance personeel hadden geisd dat hij wordt opgenomen inplaats van steeds te weigeren door selectieve opname door te kort plekken en personeel. De Fivoor psycholoog is zelf te oud en vergeetachtig daarbij worden onze privé gevens zonder toestemming zomaar gevraagd en was onterecht opgeslagen. Er was valse aangifte gedaan door de dader die had mijn zoon mishandeld waarbij mijn zoon is nu nog de dupe ervan. Door foute optreden / handeling van de politie was erg genoeg maar ze dekken elkaar zijn niet neutral gezien ze zijn van dezelfde afkomst als de dader die ze hadden voorgetrokken. De rechtssysteem deug niet. In Hogerberoep gaan doet al maanden lang wanneer gaat de nachtmerrie over. Hoe kan zoiets mijn onschuldig zoon overkomen? De reclassering / Fivoor is toch een Stichting om mensen te helpen maar men maak misbruik van hun machtspositie. Nu begrijp ik waarom ze hebben de curatorschap aanvraag afgeraden.
Hier is sprake van onprofessioneel zorg en begeleiden mijn zoon word niet serieus genomen of goed naar hem geluisterd. Hij is vaak genoeg aan zijn lot overgelaten. Deze mensen moeten blijkbaar opnieuw gaan leren ook verdiepen in het problematiek van hun patiënten.

11 March 2026
Rated 1 out of 5 stars

Ging als naaste mee werd onheus…

Ging als naaste mee werd onheus bejegend behandeld.. sommige medewerker hebben een machtspositie en daar maken ze misbruik van mijn privacy is geschonden door mijn huisarts te bellen omdat ik de behandelaar op der plek had gezet.. kreeg compensatie van 100 euro en ze zou het nooit meer doen in het toekomst ben naar de tuchtcommissie gestapt want ik ben geen patiënt en had geen toestemming gegeven

24 October 2025

HULP NODIG!

Ik ben sinds 2008 verplicht in behandeling geweest bij dit bedrijf met ups and downs, goeie en mindere begeleiding gehad hier nu dat ik voel dat me leven in elkaar stort op elk front ben ik op gesprek geweest voor hulp ik die in bewind zit moet nou 7.17 betalen voor een uurtje parkeren en een dikke vette afwijzing voor hulp omdat ik niet kan praten over mijn verleden 1 ik heb een beetje geheugenstoornis en 2 de pijn die ik heb verwerkt en vergeten wil ik gewoon weg niet weer opnieuw krijgen ik vind het belachelijk dat zo een instantie mij in de steek heeft gelaten na alles wat ik met hun heb meegemaakt dagelijks denk ik aan het eindigen van alles van mij zelf en anderen omdat ik niet meer weet waar ik hoor hoe ik dingen bereik etc! Ik ben diep teleurgesteld dat ik mijzelf heb opengesteld voor hulp en ik een afwijzing krijg omdat ik veel moeite heb om te communiceren of herrineren! DIEP TELEURGESTELD!!!😢

26 August 2025
Rated 4 out of 5 stars

F-HIC Den Dolder

F-HIC Den Dolder:
2024
Ik was hier voor (waarschijnlijk) het laatst opgenomen. Ik ben in totaal 3x opgenomen daar. Nu besef ik me pas, dat je het veeeel, heel veel slechter kan treffen. De begeleiding en de behandelaren hebben het hart op de goede plek en het zijn harde werkers. M'n psychiater was de eerste die de juiste medicatie voorschreef wat voor nu ontzettend helpt in m'n moeilijke tijd. Ik ga het personeel en de mooie natuurrijke omgeving missen. Dankjulliewel

10 February 2024
Rated 1 out of 5 stars

De Afdeling Forensische Zorg (AFZ)…

De Afdeling Forensische Zorg (AFZ) maakt mensen kapot en noemt het 'zorg'. Ik zie mijn partner afglijden in het afgelopen jaar. Hij wordt niet serieus genomen, klein gehouden, hij wordt geïsoleerd, er wordt misinformatie gedeeld en er wordt met regelmaat respectloos met hem omgegaan.

Aangezien hij toch 'crimineel' en 'ziek' en 'arm' is, mag dat blijkbaar. Net als zoveel forensische instellingen en PI's is AFZ gewoon weer een plek waar voornamelijk arme mensen worden opgehokt. De combinatie 'arm' met verslaving en een strafblad (ondanks dat dat in dit geval bestaat uit geweldloze, kleine delicten) legitimeert zaken die buiten de forensische setting en in de maatschappij gewoon 'geweld' zouden worden genoemd.

Los van de structuur die duidelijk gewelddadig is, schrik ik van de on-professionaliteit en van de zogenaamde kwaliteit van de 'zorg'. De doorstroom aan flexbegeleiders op de locatie, begeleiders die verpleegkundige taken uitvoeren, afzeggen van afspraken op het moment van de afspraak zelf, verkeerde schuldregelingen afsluiten, weghouden bij noodzakelijke zorg, het uitschelden van patiënten, etc.

Als je een repressief beleid voert, hoe verwacht je uberhaupt dat iemand zich gaat openstellen in behandeling naar zijn bewakers? Ik heb mijn partner zien veranderen van iemand die graag met zijn trauma aan de slag wou gaan en blij was hulp te krijgen, in iemand die nooit meer iets met therapieën of psychologen te maken wilt hebben en die een (emotioneel) masker draagt om de weken door te kunnen komen. Dankjewel Fivoor, daar hebben hij en de samenleving echt wat aan.

De paternalistische en onderdrukkende, controlerende benadering van een kliniek als AFZ is geweld en lijdt niet tot heling of herstel. Je hoort een echo van de heropvoedingskampen van de vorige eeuw. In plaats van dat we het 'straf' noemen, wordt de benadering eufemistisch 'zorg' en 'hulp' genoemd en wordt verwacht dat je dankbaar bent. Het lijkt wel of Fivoor zelf manipulatie in de vorm van 'gaslighten' heeft uitgevonden. Je kan er niks tegen inbrengen want het wordt tegen je gebruikt.

Als mijn partner eindelijk wordt vrijgelaten zal hij moeten herstellen van wat hem is aangedaan in AFZ. Weer iets voor op het lijstje bij mishandeling, geweld en verwaarlozing.

1 July 2024

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look