Sosdogs Reviews 12

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Eigenares is een demon

Mag ik even iets delen over een asiel?

mijn ervaring met SOS Helping Dogs

Ik schrijf dit om anderen te waarschuwen en om eerlijk mijn ervaring te delen.

Ik heb recent een puppy (Bailey) geadopteerd via SOS Helping Dogs. Vooraf heb ik heel duidelijk mijn situatie uitgelegd: ik werk vanuit huis, maar sport 3–4 keer per week (op advies van de dokter) en bezoek wekelijks mijn broertje met een beperking. Ik heb expliciet gevraagd of dit passend is voor een puppy. Mij werd verzekerd dat dit geen enkel probleem was. Ook werd aangegeven dat de hond zindelijk zou zijn.

Na het doen van een aanbetaling veranderde het verhaal ineens. Bij het ophalen van de puppy werden er onverwacht extra kosten gerekend die vooraf niet zijn genoemd. Omdat ik mijn aanbetaling anders kwijt zou zijn, heb ik dit toch betaald. Dit voelde al niet transparant of eerlijk.

Eenmaal thuis bleek al snel dat de gegeven informatie niet klopt:
De hond is niet zindelijk.
Ze vertoont extreem angstig gedrag buiten.
Zelfs in rustige situaties zonder verkeer of prikkels raakt ze volledig in paniek.
Ze schrikt van niets en vertoont vluchtgedrag.

Op de tweede dag gebeurde er iets heel ernstigs: tijdens een rustige wandeling schoot ze plots in paniek, trok zich los uit haar tuigje (dat goed passend zat zie foto's hieronder) en rende onder een auto. Gelukkig stond de auto stil, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Dit was voor mij een duidelijk signaal dat deze omgeving (centrum, prikkels) niet geschikt is voor haar.

Binnen is ze juist een totaal andere hond: rustig, lief, aanhankelijk en op haar gemak. Dat maakt het extra verdrietig, omdat je ziet dat ze eigenlijk vooral rust en veiligheid nodig heeft en thuis wel op haar gemak is , iets wat haar duidelijk niet is geboden in de voorbereiding of plaatsing.

Toen ik hierover contact opnam met de organisatie, werd ik op een zeer onprofessionele en respectloze manier behandeld. Ik werd afgeblaft omdat ik “te laat” belde, en kreeg vervolgens persoonlijke en denigrerende opmerkingen naar mijn hoofd (o.a. over mijn situatie en ze sprak over handicap). In plaats van mee te denken in het belang van de hond, werd ik totaal niet serieus genomen.

Vervolgens werd gezegd dat:
• ik de hond binnen 24 uur had moeten terugbrengen (dit staat nergens vermeld vooraf of op de website),
• de hond “op mijn naam staat” (wat feitelijk nog niet eens was geregeld),
• en dat ze de hond niet terug willen nemen. PAS NA 3 WEKEN.

Er werden ook onjuiste beschuldigingen gedaan, zoals dat ik spullen (zoals een tuigje) bij hen zou hebben gekocht, terwijl ik alles zelf heb aangeschaft bij een dierenwinkel.

Voor mij was het duidelijk: dit is geen veilige of eerlijke situatie, niet voor mij en vooral niet voor de hond. Daarom heb ik besloten dat Bailey beter af is in een rustige, professionele omgeving waar ze de juiste begeleiding kan krijgen hier heb ik ook geld aan uitgegeven, ik heb haar niet verkocht omdat ik haar wel belangrijk vind, ongeacht hoeveel ik eraan moet besteden.

Wat mij het meest zorgen baart:
• Misleidende informatie over het gedrag en de zindelijkheid van de hond
• Onverwachte extra kosten na aanbetaling
• Geen verantwoordelijkheid nemen bij een duidelijke mismatch
• Respectloze en kwetsende communicatie
• Geen oog voor het welzijn van het dier

Mijn advies aan anderen:
Wees extreem voorzichtig met deze organisatie. Ze is gevaarlijk en is aardig tot ze het geld ontvangt. Stel alles zwart-op-wit vast vóórdat je een aanbetaling doet, en laat je niet onder druk zetten.

Ik deel dit niet uit boosheid, maar om anderen te beschermen en om aandacht te vragen voor het welzijn van deze dieren. Een hond verdient een passende plek en eerlijke begeleiding vanuit de organisatie die ze plaatst. En dat kan deze vrouw niet bieden.

19 March 2026

Zeer tevreden

Wat een fijne organisatie. Ik heb mijn hond bij deze stichting geadopteerd, en ben prima begeleid door Petra en Nicole. Ook de nazorg was perfect. Ik raad deze stichting dan ook van harte aan. ❤️

13 October 2025
Rated 1 out of 5 stars

Honden uit het transport halen en in de adoptievoertuigen plaatsen IS GEEN WERK; je hebt geen contact met deze honden en kent hun gedrag of stemmingen niet

LEUGENS EN NOG MEER LEUGENS:
HONDEN DIE OP DE WEBSITE WORDEN VERMELD, KUNNEN NIET WORDEN GEADOPTEERD.

HONDEN DIE TER ADOPTIE WORDEN AANGEBODEN, LIGGEN DOOD IN DE VELDEN.

HONDEN TOEGEVOEGD ZONDER EEN ROEMEENSE DIERENARTS - dit is een instantie die dieren voor export controleert INDIEN ZE IN GOEDE GEZONDHEID VERKEREN - VERPLICHT VOOR REIZEN.

WE KUNNEN GEEN VIDEO'S PLAATSEN MET DE DATUM EN TIJD VAN AANKOMST VAN DE HONDEN EN HUN WARE CONDITIE. Het duurt soms jaren om te ontdekken wat er mis is met hun gezondheid.

Zelfs de sterilisatie/castratie wordt NIET VERMELD. DE DATUM + TYPE PROCEDURE EN STEMPELS - DIT IS VERPLICHT EN JA! HET HELPT DE HOND als hij gezondheidsproblemen heeft.

GOOGLE MAPS HEEFT MEER DAN 10 VALSE BEOORDELINGEN - OM DE VERENIGING TE BEOORDELEN.

Ik zou graag het aantal sterfgevallen onder honden in Roemenië willen zien EN DE OORZAKEN ERVAN – ze bestaan ​​echt, en hun leven is belangrijk voor ons ALLEMAAL.

We willen graag video's zien van vandaag, met datum en tijd, van verschillende adoptanten – honden in vrijheid, zoals ze gesocialiseerd zouden moeten worden met andere honden.

Ik zou graag video's zien die de "hygiënische omstandigheden" van de vereniging uit Nederland laten zien en de omstandigheden waarin de honden hier worden gehouden.

Ik zou graag de waarheid over drie honden in hun albums willen zien:

Larry – die bijt EN VERGETEN WORDT IN ROEMENIË
Penelope, die nauwelijks kan lopen en de rest van haar leven veterinaire zorg nodig heeft, DIE IN ROEMENIË IS
"URSU" vandaag. HIJ WAS GEREGISTREERD IN EEN ASIEL IN ROEMENIË... HIJ IS IN HET VOORJAAR VAN 2025 OVERLEDEN - WE WILDEN HEM ADOPTEREN - jullie "zorgden voor hem"

Blanca (de zus van URSU) - de hond die bij ons woont en "nooit heeft bestaan" op hun website - ZE STAAT HELEMAAL NIET VERMELD.

Honden zoals JILL en LADY - "verstoten door hun baasjes omdat ze asociaal gedrag vertonen" - DAT IS NATUURLIJK WAAR, maar de "vereniging" gaf het verkeerde advies... "angst wordt veroorzaakt door transport."

NOCH DE VERENIGING, noch zelfs de helft van de mensen die een hond van deze vereniging bezitten, kan bewijzen waar al deze honden zijn of hoe hun leven eruitziet - met een live camera, of in ieder geval de datum en tijd van een live camera.

6 October 2025

Super!

Super!! Fijn en eerlijk contact. Prettige samenwerking. De stichting heeft verstand van zaken en liefde voor de dieren. Doel is daar echt om een perfecte match te vinden zodat dier en mens gelukkig zijn samen.

23 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

onverwachte gezondheidsproblemen bij aankomst, slechte houding van de vereniging, geen hulp en niemand weet het

4 HONDEN GEADOPTEERD, VEEL GEZONDHEID EN TRAUMA; we hebben de gezondheidsproblemen aangepakt, de honden getraind en ze geleerd hoe ze gelukkig kunnen zijn – ze verdienen allemaal een kans. De adoptie-informatie van de "vereniging" in albums is onbetrouwbaar – als er gevraagd wordt naar gezondheidsproblemen of littekens na de adoptie, weet niemand in Nederland er iets van. Als je om informatie vraagt, antwoorden ze en geven ze iemand anders de schuld dan zichzelf.
De gezondheidsproblemen die bij onze honden zijn ontdekt, het gebrek aan informatie, de slechte houding die ze tegenover ons hadden – die we meer dan 4 jaar hebben geholpen – brengen ons vandaag terug tot een beoordeling van één ster.
Het is heel triest voor de honden die daar nog steeds wachten en voor de honden die in hun asiel sterven. Mensen hier slapen in een warme – binnen...

20 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

Gister naar Nieuw Vennep gereden voor…

Gister naar Nieuw Vennep gereden voor ons 3,5 uur heen en 3,5 uur terug.Op zondag gebeld voor het hondje Daisi, wij konden maandag terecht om te komen.Daar aangekomen bleek dat het hondje op zondag!!! Al met iemand anders was meegegeven, beweert werd dat ze ons gebeld hadden maar dat bleek 1 grote leugen. We konden wel een andere hond bekijken, zo onbeschoft ,respectloos en bovendien dieronvriendelijk werden we daar op straat te woord gestaan. Dit noemen zich mensen die honden uit het buitenland halen 495 euro vragen en de boel ook nog oplichten. Wees op je hoede , ook nu een ervaring rijker en een illusie armer.

26 May 2025

Zeer goede hondenschool aanrader

Zeer goede hondenschool met vriendelijke service.
We hebben ook heel wat waardevolle tips gekregen.
Onze hond heeft twee weken op bootcamp gezeten, omdat er veel problemen waren, zoals het aanvallen van mensen en andere honden.
Voor ons was dit een zeer aangename en leerzame ervaring!
We hadden dit veel eerder moeten doen.

26 April 2025
Rated 5 out of 5 stars

DE MATCH VAN HET JAAR !!!

WE ZIJN VANUIT ROTTERDAM NAAR NIEUW VENNEP GEREDEN OM HET TEEFJE BAMBI TE GEEN HALEN.
BEN OP DE BANK GAAN ZITTEN EN BAMBI SPRONG GELIJK OP MIJN SCHOOT, HET KLIKTE METEEN! VAN LIZETTE KREGEN GOEDE INFORMATIE OVER BAMBI ONDER HET GENOT VAN EEN BAK KOFFIE MET EEN HEERLIJKE STROOPWAFEL. HEEL GOED GEHOLPEN DOOR LIZETTE EN HAAR MAN, VRIENDELIJKE MENSEN MET EEN HART VOOR DIEREN.
DE WEG TERUG NAAR ROTTERDAM... LANGE FILE'S VEEL ONGELUKKEN, HET MAAKTE VOOR BAMBI NIKS UIT, GEEN PIEP GELATEN IN DE 3 UUR DURENDE RIT. THUIS GEKOMEN WAS HET OOK GELIJK GOED, ALSOF ZE NOOIT ERGENS ANDERS WAS GEWEEST! WAT EEN HEERLIJK LIEF KNUFFELIG HONDJE IS DIT,
WIJ ZIJN HEEL ERG GELUKKIG MET BAMBI.
BEDANKT LIZETTE EN MAN, WE HOUDEN JULLIE OP DE HOOGTE EN STUREN AF EN TOE FOTO'S VAN BAMBI. GROETEN VAN COKKIE & BAMBI

11 March 2025

Betrouwbare organisatie

We hebben alle informatie gekregen die ze konden hebben. Eerlijke uitleg dat het soms ook tegen kan vallen. Dat het veel werk is en ze geen garantie kunnen geven. Maar ze hebben de honden zelf bekeken in Roemenië. En bij onze hond verwachtte ze dat hij lief en sociaal zou zijn. Dat is ook allemaal zo. We hebben een geweldige hond. Ook achteraf kun je terecht voor hulp bij problemen. Ze werken helemaal zoals de wet voorschrijft. Ze vervoeren honden in een kleinere vrachtauto. Er zat verwarming en airco in.

20 January 2024

Hoe onvoorstelbaar

Met heel veel zorg n hek gemaakt, met ons zoontje de voor ons meest geschikte optie gezocht en uiteindelijk, na alle moeite waren toch niet goed genoeg.. daar zit je dan te hopen op n hondenkind wat je n toekomst wilt geven.. ga maar ergens anders zoeken. Als er mensen zijn die hart voor dieren hebben dan zijn wij het wel...

24 August 2023

Dieptriest !

Hond geadopteerd. Bleek verschillende issues te hebben. Contact opgenomen, men stond ons welwillend te woord en kwamen met adviezen. Het mocht niet baten... na nog wat aanvaringen met andere hond geadopteerde hond terug gebracht, heel veel begrip was er ter plekke niet voor ... dat je vervolgens met lege handen achterblijft... jou probleem. En dat is het meest rotte; je komt vol goede bedoelingen, hebt ook wel eea te bieden maar als het overhoopt misloopt kun je het verder bekijken. Een verlies- verlies situatie... was niet nodig geweest als je als organisatie er ook staat als het misloopt, maar dat is blijkbaar teveel gevraagd.

28 June 2020

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look