Magiczne narty i program „Eco-Pro+ Asphalt-Grind” w ski24.pl 🎄
### 🎄 Magiczne narty i program „Eco-Pro+ Asphalt-Grind” w ski24.pl 🎄
Jeśli szukacie w te święta emocji na poziomie Johna McClane’a, to ski24.pl (Dariusz Mazur) dostarczy Wam ich więcej niż Hans Gruber w Nakatomi Plaza. Kupiłem narty Head Supershape E-Magnum i zamiast nudnego wyjazdu, zostałem wybrany do elitarnego, tajnego programu testowego.
1. Matematyka kwantowa i PKD 82.92.Z 📐
Sklep rzuca wyzwanie prawom fizyki: wysłali narty o szerokości 12,9 cm w kartonie, którego szerokość zewnętrzna w najwęższym miejscu (tam, gdzie narta przebiła karton) to równe 12,0 cm . Przy ściankach 0,6 cm, przestrzeń wewnętrzna to zaledwie 10,8 cm. Upchnięcie tam towaru o 2,1 cm szerszego to już nie logistyka, to magia! .
Gdy zobaczyłem, że wiązania same „wyjrzały przez okienko wizyjne”, nie mogąc doczekać się rozpakowania, poczułem się jak dziecko w Wigilię. Na szczęście pan Dariusz posiada w CEIDG oficjalny wpis o PKD 82.92.Z (Działalność związana z pakowaniem). Jako profesjonalista na pewno wie lepiej, że wciskanie nart na siłę to autorska technika stabilizacji towaru . Sklep stwierdził, że „karton nie stanowi przedmiotu zamówienia”, więc karton z dziurą mam gratis!. Popatrzę sobie przez nią, jak inni narciarze zasuwają na stoku.
2. Darmowy serwis „Asphalt-Grind” i betonowa ochrona 🏎️
W ramach pionierskiego programu narty dotarły z darmowym szlifowaniem o beton i asfalt . Sklep skromnie nazwał to „powierzchownym, kosmetycznym przetarciem elementu skistopera/wiązania”. To profesjonalizm najwyższej próby – wykonali dla mnie tuning aerodynamiczny za darmo!.
STOP: kupiłem produkt fabrycznie NOWY, ale widocznie w ski24.pl, kiedy pieniądze są już na koncie, narta zeszlifowana o asfalt staje się nagle „pełnowartościowa” .
🚨 OSTRZEŻENIE DLA KUPUJĄCYCH: Ponieważ Sprzedawca oficjalnie uznaje takie uszkodzenia za „bezpieczną kosmetykę”, istnieje niemal 100% pewności, że ten konkretny egzemplarz Head Supershape E-Magnum z moim „tuningiem asfaltowym” trafi wkrótce do kolejnego klienta jako produkt fabrycznie nowy. Sprawdzajcie swoje paczki suwmiarką!
3. Tajność wywiadowcza i „Szklana Pułapka” 🚫
Poczułem się tak bezpieczny, jakby ratował mnie sam John McClane. Sklep, dbając o moją psychikę, orzekł autorytatywnie bez widzenia nart na oczy, że wady są: „niewpływające na konstrukcję, bezpieczeństwo ani właściwości użytkowe sprzętu”. Aby utrzymać ten program w tajemnicy, kategorycznie zabronili mi wizyty w serwisie: „Prosimy nie przekazywać towaru do zewnętrznego serwisu ani nie podejmować napraw we własnym zakresie do czasu zakończenia oględzin”. Ekscytujące, nigdy nie byłem członkiem tajnego programu! Genialne – zakaz uzyskania niezależnej opinii technicznej od razu sprawił że poczułem się bezpieczny i zaopiekowany!. I co właściwie miałbym naprawiać jeśli narty są bezpieczne ?
Zamiast wymiany od ręki, dostałem propozycję ekspertyzy u nich, co „przyspieszy sprawę” (szczególnie w sylwestra!) lub nawet dodatkowo w serwisie producenta !. Wyznaczyli termin odbioru tak aby narty były u nich najwcześniej na 31.12 – ostatni dzień mojej ochrony prawnej (odbiór nart 17.12 -> 31.12 -> 14 dni na zwrot) .
Idealnie! oni biorą narty, a ja zostaję bez sprzętu i bez pieniędzy .
4. Priorytety: Marketing > Klient 📱
Wigilię spędziłem na nerwowym ratowaniu wyjazdu i dokumentowaniu absurdów. W tym samym czasie sklep zajmował się tym, co ważne – radosnym marketingiem na Facebooku (posty „Xmas Sale” z 23, 25, 26 i 27 grudnia).
oraz relacje z wyjazdów do Czech.
Zignorowano nawet oficjalną korespondencję z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów w kopii . Inne firmy potrafiły w Wigilię zafakturować sprawne narty w kilka godzin, u Pana Dariusza aktywność dotyczyła tylko naganiania nowych klientów .
Finał przygody:
Na koniec dostałem od nich złotą radę: „prosimy o powstrzymanie się od (...) składania kolejnych zamówień”. Poczułem się dokładnie jak Hans Gruber w finale filmu, w momencie gdy John McClane puszcza jego rękę na szczycie wieżowca. Ten mail był moim ostatecznym upadkiem z Nakatomi Plaza Waszego profesjonalizmu.
Niestety nie można tutaj dodać zdjęć, ale są załączone na google! Porównanie unboxingu i wypełnień paczki od konkurencji, która uratowała mi wyjazd, już wkrótce na YouTube i forach narciarskich!.
#ski24 #HeadSki #AsphaltGrind #SzklanaPułapka #KonsumentKontraGazela #LogistykaKwantowa
29 December 2025
Unprompted review