Rankomat.pl Reviews 408

TrustScore 4.5 out of 5

4.3

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Bardzo pozytywnie oceniam współpracę z Panem Maciejem Benesiewiczem. Rozmowa od samego początku była w pełni profesjonalna, mimo że początkowo numer wyświetlił się jako spam i podeszłam do telefonu z... See more

Rated 5 out of 5 stars

Bardzo pozytywne doświadczenie przy zakupie ubezpieczenia samochodu. Cały proces przebiegł sprawnie i bezproblemowo, a wszystkie szczegóły zostały jasno i zrozumiale wyjaśnione. Oferta została dobrz... See more

Rated 1 out of 5 stars

Oszuści i naciągacze, stanowczo odradzam z korzystania usług jak i ich biznesowych partnerów. Niby masz polisę OC ale w systemie UFG jej brak, na zgłoszenie rejestracyjne odpowiadają lakonicznie. Kon... See more

Company replied

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

Replied to 90% of negative reviews

Typically replies within 48 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Powiem szczerze jestem w mega…

Powiem szczerze jestem w mega pozytywnym szoku. Szukałem OC na skuterek i zostałem połączony z Panią Ewelina Z. Bardzo miła kobieta i konkretna widac ze zna sie na swojej pracy. Wyjaśnione bardzo profesjonalnie i zrozumiale. OC bardzo szybko kupione i to za taką cenę gdzie sie nie spodziewałem. Polecam z całego serca

2 June 2026

Miła obsługa

Dziękuję Pani Laurze Maziarz za szybką i profesjonalną obsługę! Tańszej polisy niż zaproponowała mi Państwa agentka nie udało się znaleźć, polecam!

2 June 2026
Rated 2 out of 5 stars

Szkoda czasu

Szkoda czasu. Funkcjonowanie oparte na reklamach, marketingu. Szukasz oferty, odpowiadasz na dziwne jak dla mnie nic nie wnoszące pytania a na końcu się okazuje że:" Twój wniosek wymaga dodatkowej
weryfikacji.
Skontaktuj się z naszym doradcą pod nr
tel. 22 270 00 00 lub wybierz oferte
innego towarzystwa ubezpieczeniowego".
Po kontakcie okazuje się że coś tam niby się rekalkułowało i oferta jest nieaktualna. W drugim wariancie po przebrnięciu przez" tylko" 3 kroki "nie możemy się teraz połączyć z towarzystwem ubezpieczeniowym spróbuj później albo wybierz inną oferte".
Kontakt z konsultantami raczej bardzo słaby. Na początku zostałem pouczony że każda zwłoka może skutkować zwyżką po czym wyjaśnienia i ustalenia zajęły konsultantom kolejne kilka dni.

Jeżeli liczysz że załatwisz sam to odradzam. Akceptacja regulaminu nękania mailem, sms, telefon obowìązkowa i zaczyna się. Dobrze jeszcze nie porównasz już dzwonią i bajera aby tylko kupić już szybko bo cena się zmieni.
Finalnie zrezygnowałem, poświęciłem czas i znalazłem oferte bezpośrednio w konkurencyjnej cenie.
Co do zakresu ubezpieczenia to typowe OC z NNW zwykłego samochodu więc nie wiem w czym problem.
Jak dla mnie "zwichnięta kariera", odradzam.

Rankomat.pl logo

Reply from Rankomat.pl

Panie Tomaszu, aby odnieść się do sprawy potrzebujemy więcej informacji. Prosimy o kontakt pod adresem obsluga@rankomat.pl.

Wspaniale!!

Wspaniale! Po przeprowadzeniu wstepnej analizy na stronie, zadzwonila do mnie Pani Aleksandra Rosner i pomogla mi bardzo szybko pomogla mi wybrac potrzebna mi polise! Polecam!!!

27 May 2026
Rated 5 out of 5 stars

Bardzo pozytywnie oceniam rozmowę z Panią Martą Flaumenhaft, gdyż była profesjonalna, miła i pomocna, dokładnie wyjaśniła wszystkie szczegóły oraz pomogła dobrać idealną ofertę.

Bardzo pozytywnie oceniam rozmowę z Panią Martą Flaumenhaft. Pani była profesjonalna, miła i pomocna, dokładnie wyjaśniła wszystkie szczegóły oraz pomogła dobrać idealną ofertę. Rozmowa przebiegła sprawnie i w bardzo przyjaznej atmosferze. Jestem bardzo zadowolony z obsługi.

26 May 2026

Miła i kompetentna obsługa

Miła i kompetentna obsługa, Pani Bożena Malec znalazła dla mnie bardzo satysfakcjonującą ofertę, za kwotę niższą o jakieś 20% od obecnej, więc mocno polecam.

26 May 2026

Miła i rzetelna obsługa

Miła i rzetelna obsługa, Pan Mikołaj Herzyk to świetny konsultant fachowe doradztwo,cierpliwość, wyczerpujące odpowiedzi, polecam z całego serca

21 May 2026

pochwała

Pochwała dla Pana Szymona Kosny, który pomógł mi dwukrotnie ws. korekty treści polisy. Wcześniej nikt nie potrafił załatwić tej sprawy.

Aleksandra Trybuła,

Pani Aleksandra Trybuła to nie tylko profesjonalna doradczyni ubezpieczeniowa, ale także bardzo życzliwa i pomocna osoba. Wszystko dokładnie wyjaśnia, podchodzi do ludzi z cierpliwością i zaangażowaniem. Dzięki jej pomocy cały proces był dużo łatwiejszy i mniej stresujący. Naprawdę miło spotkać tak kompetentną i serdeczną osobę.

Rated 5 out of 5 stars

w dniu 14.05.2026r dzięki fantastycznej…

w dniu 14.05.2026r dzięki fantastycznej konsultantce Pani Katarzynie Bendarz po prawie 20 latach odważyłam się zmienić ubezpieczyciela, profesjonalnie z pełną kultura i życzliwością przeprowadziła mnie 60+ przez cały proces i dzięki temu dużo zaoszczędziłam stresu, kłopotów i pieniędzy :) dziękuję i serdecznie pozdrawiam

15 May 2026

Polecam porównywarkę Rankomat

Polecam porównywarkę Rankomat. Dziękuję bardzo za profesjonalną obsługę przez Panią Małgorzatę Rudzinską. Odpowiada na każde pytanie i potrafi doradzić co warto wybrać. Czuję się bardzo zaopiekowana przez Panią Agentkę.

20 April 2026

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look