Company details

1. Home Inspector
  2. Real Estate Surveyor
  3. Software Company

Written by the company

PB Plus – Digitale plaatsbeschrijvingen zonder zorgen. PB Plus is dé specialist in digitale en professionele plaatsbeschrijvingen. Of je nu een vastgoedmakelaar, verhuurder of syndicus bent, wij helpen je met nauwkeurige, efficiënte en betrouwbare rapporten bij elke in- en uittrede. Wat maakt PB Plus uniek? Slim digitaal platform – Geen papierwerk meer! Onze gebruiksvriendelijke software en iOS-app zorgen voor een vlotte vastlegging, automatische handtekeningen en efficiënte rapportverwerking. Ervaren experts – Met meer dan 12 jaar ervaring garanderen wij plaatsbeschrijvingen van de hoogste kwaliteit, uitgevoerd door gespecialiseerde professionals. Snelle en betrouwbare service – Wij weten hoe belangrijk tijd is in de vastgoedsector. Daarom voeren we 98% van de plaatsbeschrijvingen uit binnen 72 uur en leveren we de rapporten binnen 24 uur. Duidelijke communicatie en samenwerking – Huurders en eigenaars kunnen opmerkingen digitaal doorgeven en rapporten ondertekenen, wat het proces versnelt en overzichtelijk houdt. Flexibele oplossingen – Of je nu kiest voor onze volledige dienstverlening of enkel onze software om plaatsbeschrijvingen zelf uit te voeren, PB Plus biedt een oplossing op maat. Met een groeiend team en duizenden uitgevoerde plaatsbeschrijvingen per jaar, zetten wij ons elke dag in om vastgoedprofessionals te ontzorgen en het proces te optimaliseren. Ontdek hoe PB Plus jouw plaatsbeschrijvingen eenvoudiger maakt. Bezoek www.pbplus.be

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Klacht opmaking plaatsbeschrijving bij…

Klacht opmaking plaatsbeschrijving bij uittrede op 25/11//2025 door Pb Plus (BV)
Beste deze plaatsbeschrijving is gebeurd door (Emmely Lauwers)
Er was een afspraak gemaakt, een paar uur voor de plaatsbeschrijving plaatsvind wordt er mij gevraagd of het op 2 of 3 december kon ik heb geantwoord neen de opzeg is op 30 november en op 1 december betrekken mijn nieuwe huurders het appartement. dan wordt er naar de plaatsbeschrijving gevraagd die hebben ze niet, ik had de afspraak al een paar weken geleden gedaan, nu vragen ze ernaar, ik zoek alles met de nodige moeite en snelheid op ,stuur alles door en vraag is het goed zo,jamaar niet goed leesbaar zegt EmmelyLauwers, ik vraag haar is het goed dat u de plaatsbeschrijving ter plaatse leest ,ja zegt Emmely Lauwers,
Ik krijg telefoon van haar, ze is al bij de huurder Mirhamid Jafari en ze zegt mij alles ziet er goed uit ,heel vreemd dat je dat in 1 oogopslag kan zien dacht ik
Er wordt overgegaan tot naar het opmaken van de plaatsbeschrijving bij uittrede, we gaan rond in het appartement en ik zie onmiddellijk schade na schade, mijn huurder Mirhamid Jafari zegt dat heb ik niet gedaan begint te roepen dat heb ik niet gedaan, ik zeg hem Mirhamid hou uw handen thuis of ik bel de politie, hij heeft mij gedurende de huurperiode 4 maal hardhandig aangepakt waarvan ik aangifte heb gedaan bij de politie
Toen zij Emmely Lauwers ik bel naar het bureau ik doe niet verder, wat helemaal in mijn nadeel was, de plaatsbeschrijving moest gebeuren het kon niet anders.
Emmely Lauwers belt naar het bureau, ik vraag haar mag ik even de persoon aan de telefoon spreken, dat kon, deze persoon zij mij een plaatsbeschrijving gebeurd op deze manier en Emmely Lauwers is een ervaren persoon.
De plaatsbeschrijving bij uittrede ging verder,het warm water is niet getest, de chaufage is niet getest, ook de werking van de condensatieketel niet ,dit is heel belangrijk en dure zaken als dit allemaal moet hersteld worden, dan zij ze tegen Mirhamid Jafari, jij stuurt de papieren wel naar mij op he' Mirhamid zo was het telkens Mirhamid zijn naam kende ze goed de mijne helemaal niet .
Het huurcontract en de plaatsbeschrijving die Emmely Lauwers terplaatse ging lezen werdt helemaal niet gelezen.
De ijskast is niet getest kon ook niet want de stekker was niet aangesloten, Na controle met mijn nieuwe huurders later op de dag als we het appartement gingen bekijken, er zijn 5 binnendeuren ik heb 3 sleutels gekregen er is een marmer blad beschadigd in de living de dampkap afvoerbuis is stuk en heel vuil er zijn verschillende waterkraantjes die lekken er ontbreekt een radiatorthermostaatkraan , er zijn kieren in de grote en kleine slaapkamer aan de ramen en rolluikkasten er zijn 4 lekkende aansluitingen aan de chaufages de vloer in de berging is beschadigd de handgreep in de badkamer hangt los,er is een tegel gebarsten in de wc , het rolluiksystheem van de grote slaapkamer werkt niet naar behoren, de binnenkant van de keuken is beschadigd de aarding van de condensatieketel is los (waar is de veiligheid die toch prioriteit is ) beschadigde stopcontactenen TV aansluitingen los en geplakt met plakband de schaufage van de kleine en grote slaapkamer werkt niet , (waar is de veiligheid) een deurscharnier los het keukenblad is beschadigd
DIT HEBBEN MIJN NIEUWE HUURDERS EN IK NOG VASTGESTELD OP DEZELFDE DAG VAN DE CONTROLE DOOR EMMELY LAUWERS ...RUIM MEER DAN HAAR VASSTELLINGEN de inbouwkast werdt door Emmely Lauwers alleen van de buitenkant gecontroleerd, na mijn vraag ook de binnenkant, waar schade bleek te zijn
De leugens van mijn huurder Mirhamid Jafari werden aanvaard als ik iets zegde,dan was het verhaal van Emmely Lauwers dan moet je maar naar een advocaat gaan,
Op het laatste moest de brievenbus van Mirhamid Jafari leeggemaakt worden Emmely Lauwers hielp hem graag en zij toen tegen mij hier moet je tekenen is gewoon om mijn baas te laten weten dat ik hier ben geweest ,wat achteraf een leugen bleek te zijn als ik contact heb opgenomen met mijn huurderbond.
DIT WAS DAN DE ONAFHANKELIJKE, VRIENDELIJKE EMMELY LAUWERS.
Wat was er mij beloofd volgens contract;
ONAFHANKELIJKE DESKUNDIGE MET OOG VOOR DETAIL; als jullie mijn bevindingen wil lezen beste mensen ,is dit helemaal zoek.
EEN PROFESSIONELE PLAATSBESCHRIJVING VERMIJDT TOEKOMSTIGE MISVERSTANDEN; IK zit nog steeds in de problemen en heb al een advocaat aangenomen.
EEN COMPLETE EN GEDETAILLEERDE PLAATSBESCHRIJVING MET FOTO'S IS NIET GEBEURD.
Er zijn grove nalatigheden gepleegd, die mij heel veel geld gaan kosten en dit door de werkgever Pb Plus (BV)
Groot Brittanniëlaan 151
9000 Gent

25 November 2025
Unprompted review

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look