LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri Reviews 28

TrustScore 4 out of 5

4.2

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Det var tredje gang, jeg besøgte "Lyset", og anden gang, jeg blev undervist af Anita. Som altid, foregik undervisningen i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor der er plads og gode råd til alle, ua... See more

Rated 2 out of 5 stars

Jeg havde forventet et ophold med selvforkælelse i form af udvikling af egne kreative evner og dertil dejlig og sund kost. Ejerne af "Lyset" skriver bla. i deres præsentation: "På førstedagen får d... See more

Rated 5 out of 5 stars

Tak for et fantastisk inspirerende ophold i "Lyset" sammen med andre kursister der elsker kunst, at lære af hinanden og suge nye teknikker til sig. Alt har været perfekt i de skønneste rammer, dejlige... See more

Rated 5 out of 5 stars

Jeg kan stadig ikke få armene ned efter et virkelig dejligt ophold på Kunstner kolonien🥰alt var så godt tilrettelagt af værtsparret . Vi ankom 7 forskellige kvinder m. Hver vores tilgang til kunst. V... See more

Company details

1. Retreat Center

Written by the company

Lyset i Løgumkloster er et unikt kunstnerretreat, atelier og galleri, hvor kreativitet, fordybelse og fællesskab er i centrum. Vi tilbyder kurser, kunstnerkolonier og ophold med fokus på kunstnerisk udfoldelse i rolige omgivelser. Lyset er indrettet med hyggelige faciliteter, der skaber en inspirerende atmosfære for kunstnere og kreative sjæle.

4.2

3-star
2-star
1-star

Rated 5 out of 5 stars

Jeg var på Kunstnerkoloni juli 2023 i…

Jeg var på Kunstnerkoloni juli 2023 i "Lyset" Vi var 6 kvinder som ikke kendte hinanden på forkant som havde købt opholdet. Men det kom vi til :) !

Takket være de skønne rammer - huset gammelt, men flot indrettet og med masser af sjæl. Maden var rigelig og velsmagende, vi hentede og anrettede selv maden, efter en opgaveplan der var lavet til os.
"Lyset" gav de perfekte rammer til at connecte og inspirere hinanden og vi fik lavet masser af kunst.
Det gik så godt at vi straks bestilte endnu en uge i Lyset i Juli 2024.
- og vi skal mødes igen i "Lyset" til næste år 2025.

PS på kunstnerkolonien er der ikke undervisning. Du/I skal selv fylde rammerne ud med god "kunstner-karma"
Tak til Anne og Jesper for at givet os muligheden :)

1 July 2024

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri

Det er så fantastisk, at I kommer igen og igen, - det er vi SÅ glade for. Tusind tak for dine gode og søde ord om LYSET her. Vi glæder os meget til jeres næste besøg. ♡

Rated 5 out of 5 stars

En uge i kunstnerkoloni i august

Jeg var en uge på kunstnerkoloni i august og hvor jeg nød det.
Alt fungerede upåklageligt. Maden var i top men I havde sørget for alt for meget og konceptet med at hente brød mm. hos Brugsen og aftensmad på kroen
var fint. Aldrig har jeg fået så meget for pengene. Dejligt værelse, Vin til maden. Bobler til velkomst, frugt og slik og værelse til at male. Fint-fint. Og spændende at møde andre at dele sine interesser med. En lille klage var at bordene var lige høje nok at sidde ved. Tak for lån af jeres dejlige hus. Hilsen Frida Andersen.

5 August 2024

Så skønt at høre, Frida – tusind tak for den dejlige besked her. ♡
Det er godt, at du nævner bordhøjden. Årsagen er, at vi har sat hjul under bordene, hvilket gør dem nemme at flytte rundt på, - men det gør dem selvfølgelig også lidt højere.
Vi har sørget for, at der nu er kontorstole til alle, som kan justeres op i højden og at der er puder til stolene, som kan øge højden yderligere, hvis man ønsker det. Vi får lige tjekket op på det næste gang vi er i huset.
Det glæder os meget, at maden var i top – og at der var nok af den. 😊

En vidunderlig uge

En vidunderlig uge.
Ophold sammen med 6 andre kunstere.
Hygge ved spisebordet til alle måltider.
God mad og vin til hvis vi ville.
Vi gav hinanden inspiration, og fik nogle værker ud af det som vi IKKE ville være kommet frem til uden opholdet.
Dejlige omgivelser.
Rimelig pris.
Alt i alt et dejligt ophold, som jeg gerne gentager

15 April 2024

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri

Kære Karin - Hvor er det dejligt at høre. ♡ Det er vi meget glade for. Du er altid mere end velkommen i LYSET. Kærlig hilsen Anne og Jesper

Rated 1 out of 5 stars

3 primære ting jeg forventer at få…

3 primære ting jeg forventer at få indfriet på et retreat, for at blive fyldt op med ny energi er:
- at blive taget imod, modtage vejledning, blive guidet og undervist og inspireret, opleve interesse
- at der bliver serveret sund mad, der er lavet med kærlighed og som giver energi
- at møde ligesindede

Ca 1 uge inden start modtog vi en mail med introduktion til ugen. Der forstod jeg at de 2 første forventninger ikke blev indfriet.
Lysten og inspirationen forsvandt.
Nu er ugen slut, den blev lidt kortere end forventet og den kunne være brugt så meget bedre. Jeg mødte ligesindede, tak for jer. Jeg kommer ikke igen.

22 June 2024

Kære Mette, Marianne, Mejbritt og Else
Idet I deltog i samme kunstnerkoloni og har valgt at skrive hver jeres anmeldelse af jeres ophold her, svarer vi her samlet på jeres anmeldelser.
Vi er meget kede af, at opholdet ikke levede op til jeres forventninger. Vi kan dog forstå, at jeres forventninger ikke stemmer overens med beskrivelsen af den kunstnerkoloni, som I har tilmeldt jer:
1: En af jer skriver:
”Ejerne af "Lyset" skriver bla. i deres præsentation: "På førstedagen får du to timers intromøde / igangsætningsmøde med de andre deltagere sammen med Jesper og Anne, som byder jer velkommen"
Det er ikke korrekt. I beskrivelsen af kunstnerkolonien som I tilmeldte jer, fremgår dette ingen steder: https://www.lysetikloster.dk/sommersolhvervs-kunstnerkoloni-i-lyset-2024/
På de første kunstnerkolonier var vi (Anne og Jesper) der og bød velkommen de første par timer. Det stod i beskrivelsen af de kolonier, vi afholdt dengang, - men ikke længere.
Det gav god mening dengang, men vi gik væk fra den start, fordi vi erfarede, at det fungerede bedre for holdet som helhed, at deltagerne får lov til at møde hinanden under mere frie omstændigheder.
Vi sender en velkomstmail med alle de info, I har brug for og en velkomstvideo, så I kan føle jer hjemme lige fra ankomsten.
2: Mht. forplejningen, så er det korrekt, at deltagerne selv skal hente maden i Brugsen, som er lige overfor LYSET - og på byens hotel, som ligger 444 meter fra LYSET - dvs. ganske få minutters gang.
Vi ville hellere end gerne facilitere mad fra en Michelin restaurant, men det er vanskeligt i vores ende af landet og det ville også have en indvirkning på prisniveauet for at deltage.
Forplejningen og menuen har vi imidlertid sammensat med byens hotel, som også gerne imødekommer veganere, allergikere mm. Der er frisk frugt og grønt og friskbagt morgenbrød og kage hver morgen - og der er sågar bobler i køleskabet til en festlig ankomst.
Beskrivelsen af fuld forplejning lyder således: ”Kolonien er med både morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet. Der vil også være et glas vin eller to til aftensmaden, hvis du ønsker det – og ikke mindst både kaffe, te og sødt et par gange hver dag.”
Det er vanskeligt at tage højde for, præcis hvor meget der er behov for på den enkelte koloni. Vi sørger for, at der bør være rigeligt til alle og med ca. 18 liter rødvin / hvidvin og rosé, så tænker vi, at det burde være tilstrækkeligt til det glas eller to til aftensmaden, som vi lover i beskrivelsen…
3: Mht. den sparring på jeres kunst, I havde forventet, så er kunstnerkolonier i LYSET jo netop henvendt til deltagere, der ønsker at sparre med hinanden, inspirere hinanden og være sammen med hinanden om deres egen og hinandens kreativitet.
Vi skriver ikke, at vi (Anne og Jesper) deltager, underviser og vejleder dem, der deltager.
Vi forstår, at det ville være dejligt, - men det har vi altså ikke skrevet nogen steder, at vi tilbyder.
Ønsker man et ophold med undervisning, kan man deltage i vores kurser, hvor der er en kursusafholder i huset.
4: En af jer skriver: ”Vi kunne i virkeligheden have lejet et hus, et hvilket som helst andet sted.” Ja, det kunne I, - og LYSET kan også lejes på den måde, hvis man foretrækker det. Det stod jer helt frit for.
Som et lyspunkt skriver en af jer følgende: ”Huset er fint og ligger i en lille hyggelig by.” - og det kan vi kun blive enige i.
Løgumkloster er en virkelig hyggelig by med gode mennesker og vi elsker selv LYSET, som vi netop har købt og indrettet til formålet: At kunstnere og kreative sjæle kan mødes og være sammen omkring kærligheden til kunst og kreativitet.
Vi gør alt, hvad vi kan, for at skabe de bedste rammer i LYSET og for at alle kan få et dejligt ophold - og heldigvis har langt de fleste en rigtig dejlig oplevelse, når de besøger stedet.
Mange kommer igen - fra Danmark og helt fra Norge. Nogle har i skrivende stund hele 6 ophold i LYSET bag sig og har også tilmeldt sig deres næste ophold.

Rated 2 out of 5 stars

Levede desværre ikke op til mine forventninger

7 forventningsfulde og glade kvinder tog på kunstnerkoloni/retreat den 17.6.24. Mine forventninger var som minimum, at vi var blevet taget imod af kunstneren, der ejer stedet. Jeg havde regnet med sparring og fif til de malerier, jeg ønskede at male. Huset er fint og ligger i en lille hyggelig by. Det, der kan gøres bedre er, at virksomheden ændrer teksten, så der ikke kan opstå misforståelser af det, man køber. Vi kunne i virkeligheden have lejet et hus, et hvilket som helst andet sted.

Forskønnet beskrivelse

Forskønnet beskrivelse
Efter at have læst om Lyset fik jeg virkelig lyst til et ophold og midsommeropholdet var det tidspunkt der passede bedst. Jeg glædede mig til at komme i dette kunstnerhjem/retreat hos to så dygtige kunstnere og at udvikle mig i deres og de andre kunstnerens selskab. Men værtsfolkene så vi ikke skyggen af. De skrev end ikke om vi var ankommet godt og da gæsterne begyndte at tage hjem før tiden - 2 personer tog hjem 2 dage før) spurgte de ikke engang til grunden. Alle var ude lørdag før middag, selvom vi havde betalt til søndag kl 15.
Jeg følte mig bondefanget.
De andre ophold var med en vis berøring til professionel guidence, men ikke her.
Fuld forplejning var med i prisen, men for egen hånd. Vi hentede brød mm i Brugsen om morgenen, til morgenmad og frokost. Aftensmaden var en slags dagens ret fra et hotel, som vi selv skulle hente. Rødvinen slap op. Kaffen slap op. Og Müsli slap op. Vi købte også for egen regning kaffefilter, håndsæbe mm.
Selskabet med de andre var godt, men præget af skuffelse fra alle.
Jeg kommer ikke igen

Et skuffende ophold 17/6 - 23/6

Vi fik ikke noget intromøde - de kom slet ikke - og maden skulle vi selv hente på et hotel - fed og meget grill-agtig
Opholdet var absolut ikke pengene værd og meget skuffende.

Take a closer look