Heldere uitleg en correcte prijs gaven de doorslag
Vier weken geleden hadden we gereageerd op een advertentie in De Standaard. We wonen in de regio Gent. Na tien gesprekken met installateurs die allemaal een ander verhaal vertelden, hebben we uiteindelijk voor Adlar gekozen. Ze waren snel, het leek allemaal goed doordacht en ze waren heel vriendelijk.
We hebben gekozen voor hun 10 kW warmtepomp met een aparte boiler. Dat was anders dan bij de andere installateurs, die alles met één grote pomp wouden regelen. We hebben van alles aangeboden gekregen, van 8 kW tot 18 kW, als we al een offerte kregen. Voor ons huis van 1990, dat we al goed geïsoleerd hebben, kon de adviseur tonen dat de 10 kW ideaal was.
We wouden er snel werk van maken, want onze oude ketel was echt op zijn laatste benen (en had al een paar herstellingen nodig). Dat bleek geen probleem te zijn, en vorige week kwam hun installatieteam langs. Ze zeiden dat het op één dag zou klaar zijn, en dat hebben ze ook gehaald – nét op het nippertje, maar toch fijn dat we niet meerdere dagen moesten rekenen. Een andere installateur had zelfs gezegd dat hij vijf dagen nodig had. Het is ongelooflijk hoe groot de verschillen zijn, terwijl ze uiteindelijk toch allemaal hetzelfde verkopen.
Hoe gaat het nu? Ons doel was om de woonkamer constant op 22°C te houden, en dat lukt prima. Het is wel even wennen dat je ’s avonds de temperatuur niet uitschakelt, maar gewoon 2°C lager zet. En als je wil verluchten, doe je dat best kort en krachtig. Maar eens je het gewend bent, is het simpel. Dankzij de thuisbatterij die we al hadden, zijn onze kosten serieus aan het dalen.
Na deze winter schrijven we zeker nog een update, maar voorlopig zijn we heel content met onze keuze!
2 December 2024
Unprompted review