2.0

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Från husdröm till mardröm med A-hus

Min MS-sjuka sambo och jag såg fram emot problemfria år med ett nytt hus från A-hus Stockholm. Istället ser vi, 4 år efter inflyttning, inte något slut på mardrömmen. Vårt nybyggda hus restes utan sylltätning. Dom åtgärder man vidtog visade sig senare vara fullständigt verkningslösa.
För att få innertaket i samma riktning som parketten, tvingades vi att betala 20000 kr efter att det hade installerats vinkelrätt mot parketten utan att man överhuvudtaget hade diskutera detta med oss. Vi blev senare lovade återbetalning, eftersom man erkände att man hade agerat fel – Nu har man ändrat sig.
Efter att vi under två månader efter inflyttning hade klagat på drag i huset kunde vi, efter att själva ha tvingats bekosta en värmekameraundersökning, visa att huset verkligen läckte både här och där. På A-hus ansåg man ändå att några åtgärder inte var nödvändiga, p g a ”bra värden” på utförd täthetsprovning - värden som senare visade sig ha uppmätts med en ej godkänd metod. Vi blev senare lovade betalning för detta - Nu har man ändrat sig.
2.5 år senare, efter att även en andra utredning hade konstaterat kalldrag utspritt över hela huset och dessutom stående vatten under parketten gick A-hus med på att åtgärda byggfel. Nu skulle man gå till botten med alla problem. Liggande panel skulle demonteras; syllen kunde tätas utifrån och innerväggar och tak skulle rivas, så att tätskikt kunde undersökas och åtgärdas. Därefter skulle allt återställas. Hål upptäcktes och åtgärdades i tätskiktet både på vinden och i väggar. Dessutom upptäcktes brister i husets isolering. Skulle A-hus äntligen ta sitt ansvar? -knappast, Efter några månader avbröts allt arbete p g a att A-hus ansåg att kostnaderna för åtgärderna hade blivit för höga, vilket dom givetvis blir när man fortsätter att slarva och fuska.
På den liggande panelen, demonterade foder och knutbrädor har man fogat spikhuvudena med byggfog istället för att måla om dessa brädor, vilket vi har krävt. Parketten är skadad i 5 rum p g a att målare har släpat tunga möbler på parketten, istället för att, enligt skriftligt avtal, anlita flyttfirma. Ytan på ett skoskåp följde med maskeringstejp eftar att man målat väggen runt skåpet istället för att flytta på det. Efter att ha gått till ARN fick vi kompensation för detta. Liggande panel mot mark på garaget är lämnade trärena, efter att A-hus hantverkare hade demonterat, smalnat av och återmonterat brädorna utan att behandla långsidan på panelen. Dessa brädor ville man sedan måla, mitt i vintern, ”så fort det blir plusgrader”, medan vi givetvis krävde att dessa brädor skulle bytas ut och målas först när vädret tillät. Nu, ett år senare, har fortfarande ingenting hänt-och snart är det återigen för sent att måla utomhus. Efterfrågad, tidigare utlovad fotodokumentation på utförda åtgärder påstår man nu att vi redan har fått - utan att vi fått ett enda foto.
För att några arbeten överhuvudtaget skulle fortsätta efter stoppet blev vi tvungna att gå med på att genomföra slutbesiktning. Tyvärr fick vi en besiktningsman som ansåg att ”vi skulle vara tacksamma för allt som A-hus hade gjort för oss”. Ni kanske förstår vilken nivå den ”opartiska” besiktningen höll. Inga trärena ytor på panel finns med i protokollet; den skadade parketten benämns som skada ENBART i vardagsrum, vilket bör kompenseras med, hör och häpna, 5000 kr. Minimala torrsprickor nämns som en brist, samtidigt som betydligt bredare sprickor inte nämns alls. osv. osv. Till saken hör att även entreprenörsledaren är besiktningsman.
Vi har tidigare klagat på att en galleröppning i fläktkåpan gör att man ser in i fuktspärren mot vinden. Nu har JAG upptäckt att kåpan är monterad UPPOCHNED. Rätt monterad är gallret täckt av nedre kåpdelen. Enligt A-hus behöver man inte åtgärda detta uppenbara fel eftersom det ”inte medför någon teknisk nackdel”. Jag vågar knappt tänka på vad mer som har installerats uppochned eller bakochfram eller..
A-hus vägrar att utvärdera utförda arbeten utan nöjer sig återigen med bra värden på tätheten (men täthet och isolering är, som bekant, olika saker), trots att vi fortsatt klagar på drag. Vi har nu därför återigen SJÄLVA bekostat en ny värmekameraundersökning (eftersom A-hus vägrar) som visar på fortsatta isolationsbrister på bl a oventilerade vinden och runt bastufönster.
Efter 5 kontaktpersoner på A-hus ser vi ett mönster av slarv, okunskap och nonchalans, snarare än olyckliga omständigheter, som man själva skyller på.
Tro det eller ej men här har jag bara skrapat på ytan. Hemsida med HELA historiken är på G.
Fler anmälningar till ARN är också inlämnade.
Skulle du köpa ett hus av några som behandlar sina kunder på detta sätt? Vi kommer förmodligen att ångra att vi gjorde det så länge vi lever.

10 September 2025

Köp inte ett Ahus

Köp inte ett Ahus, dem lämnar inte i närheten av utlovad kvalité. Dem svarar inte i telefon, deras så kallade "byggledare". Har noll kunskap om hur saker ska gå till och hur man lämnar saker med kvalité.
Det har varit en pers sedan första spadtaget, jag har varit tvungen att övervaka ALLT trots "totalentreprenad".
Installatörer som sätter saker snett, vänder installationer åt fel håll. Gör fel som potentiellt kan kosta oss stora summor i framtiden etc etc etc kan fortsätta länge... Det ska bara gå fort fort fort.

Säljaren har varit bra men resten under all kritik.

Det finns fortfarande saker att ordna 4 månader in trots ett stort antal besök. Det här är inte ok.

14 February 2025
Rated 1 out of 5 stars

Avsaknad av kommunikation samt hålla uppgörelser

Har köpt ett hus av A-hus (totalentreprenad).
Det har varit en fars sedan dag 1 (inflytt dec -21).
Det tog nästan 2 år att åtgärda allt från besiktningsprotokollet och jag har fått tjata konstant på att dom ska hålla sina löften.
Felaktigheter har mörkats för att slippa göra åtgärder.
Nu 8 månader efter 2:års besiktningen så har A-hus fortfarande inte gjort rätt för sig.
A-hus har lovat att åtgärda fel som vi upptäckt för några år sedan, men även fast det finns på 2:årsbesiktningsprotokollet, så har A-hus försökt att påverka besiktningsmannen istället för att åtgärda det som är felaktigt.
När det inte gick vägen så väljer dom att nyttja ABS18, punkt14 och ska ersätta det som dom levererat felaktigt med en ekonomisk ersättning mot min vilja.
Men, att fortsätta att bråka med ett företag som hela tiden råkar tappa detta mellan stolarna tar på krafterna och man ger upp.
Har nu väntat på den ekonomiska uppgörelsen över 1 månad, och inget händer som vanligt.
Jättefina hus, men ett företag som man ska akta sig för att ha med att göra.

2 July 2024

Ahus under all kritik

Vi valde totalentreprenör och grundarbetet på plattan var helt under all kritik, (’markarbetarna från umg var ett skämt ).

Våran byggledare har slutat svarat då de fattas delar till våra överskåp som vi har redan betalat allt för köket och de fattas fortfarande grejer,
Fusk av målaren som lämnar tejp kvar på varenda jävöa fönster o kökstomme,

Byggföretaget de tog in stressade i sista sekunden med alla företag som kom in samtidigt så allt blev halvdant gjort .
Bygg inte med uppsalas ahus,
Byggledaren med bokstaven F tål jag inte, skulle ha bytt byggledare direkt då vi inte drog jämna kort,

Under all kritik,

23 May 2024

Fortsättning:

Fortsättning:

Har du redan valt A-hus, ha koll på extrakostnader dom försöker lägga till och bestrid allt ni inte godkänt (ha extra koll på allt lyftkransrelaterat, snöskottning, ”inbärningskostnader” och fråga om ALLT som ska ingå. Vi antog att osbskivor självklart satt i alla väggar för såklart vill man ha det så man slipper pluggar i alla väggar, men nej det var 40’ extra) tolerera inte att bli behandlade illa och ni får kicka säljaren av ert case om han/hon beter sig illa mot er. Betala inte 3-4 msek för den här typen av ”service” av det största ni ska göra i ert liv. I första hand undvik det här företaget, är det försent så ta reda på era rättigheter och stå på er. Vi är varken de första eller sista kunderna som dom betett sig så här mot. Jag skulle istället starkt rekommendera att platsbygga huset, ni kommer få göra lika mycket själva på det sättet som med A-hus som leverantör. Det kan även t.o.m. bli billigare att platsbygga. Hör gärna med Riksten entreprenad om kostnad. Var rädda om era pengar och välj en annan husbyggare som faktiskt respekterar er som kund.

1 October 2023
Rated 1 out of 5 stars

Känndes ganska bra när man hade kontakt…

Känndes ganska bra när man hade kontakt med säljare, skrev sedan kontrakt med totalentreprenad. Allt verkar funkar som det ska, besiktning gick igenom med mindre anmärkningar. Men sedan när vi flyttade in, så ser vi att flera saker som har blivit missat och slarvig gjort. Påpekar direkt när vi upptäckte, så säga de att vi lösa det. Hittills har de fortfarande inte åtgärder saker som på påpekar och alla besiktning anmärkningar. Har nu flyttat in närmare ett år. Värst av allt så släpper de inte våra spärrförbindelse då jag har en del pengar som vi håller inne i väntar på anmärkningar ska åtgärdas. Nej Ahus kan jag inte rekommendera till någon.

20 December 2022

Akta er!

Bra säljare, okunniga på allt annat.
Gör inga tillval, allt är i sönder när du får det, kan lika bra köpa hus från Wish.

5 April 2023

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look